Ungdom

Ritualer i forbindelse med overgangen fra voksen til barn

Ungdomstiden er overgangen fra barn til voksen. Den alderen hvor overgangen finner sted varierer i ulike samfunn, kulturer og religioner. Det kan være en enkel juridisk konvensjon, eller et ritual, eller i forbindelse med et religiøst ansvar. Mange kulturer holder seremonier for de som trår inn i de voksnes rekker.

Ulike religioner har sine egne ritualer for denne overgangen til å bli voksen. Så vidt jeg vet forberedes de unge av mentorer. Disse forberedelsene består av å skrives inn i voksenlivet, gjennom å innlemmes i ulike verdier slik som empatiske, etiske, religiøse, klokskap, moralske, omsorg for andre. Disse verdiene er viktige for de unge å lære seg.

I mange samfunn er det vanlig å få tatt et portrett av den unge i forbindelse med ritualene. Dette er den første voksne fotograferingen ungdommene vil oppleve. Tradisjonelt er dette et bilde som blir verdsatt i lang tid framover. Den unge studerer det for å se seg selv, foreldre og besteforeldre henger dem på veggen, de brukes som takkekort for å vise takknemlighet for gaver som ble gitt i forbindelse med den rituelle overgangen. De fleste ungdommer i dag har blitt fotografert fra de var små, og de har helt sikkert tatt mange selfier, men de har kanskje ikke vært hos en profesjonell fotograf siden de var småbarn og det er et minne verdt å gi den unge som nå nærmer seg voksen.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
Type the text presented in the image below